diamantkungen – lättläst för mellanstadiet

Vad ska man hitta på att tipsa om för elever som har börjat på mellanstadiet men ännu inte fått rejält flyt i sin läsning? 
Peter Lindströms nya serie Tre Tigrarna handlar om barn som går i femman, bor på Söder i Stockholm och som letar mysterier att lösa. Sommarlovet ligger framför dem och det allra första mysteriet de noterar i sin bok handlar om försvunna diamanter. Diamantkungen sägs ha bott i huset en gång för länge sedan och vad är det för konstiga jordhögar som ligger lite här och där i källaren? 

Det här är en lättläst mysteriebok för de som vuxit ifrån Lassemajas detektivbyrå, omslaget och miljöerna är lite tuffare men innehållet fortsatt väldigt barnvänligt. Är man t ex van vid att läsa/lyssna på PAX-böckerna så kan den här serien bli lite mesig men det finns ju alltid elever som vill ha spänning men inte för läskigt. För dem som behöver korta kapitel och stor stil så är den här serien lovande, jag ska läsa vidare i kommande böcker och helt säkert kommer jag att boktips om den till några av mina elever som behöver få flyt i sin läsning. 
Nu ska den här boken gå vidare till ett barn i passande ålder, den kommer att bli finfin sommarlovsläsning!