tolv veckor med dig – Johanna Schreiber

Tolv veckor med dig av Johanna Schreiber är en charmig svensk chick-lit som är ett perfekt sällskap en eftermiddag i solen eller i trädgårdslandet. Jag lyssnade på inläsningen med Helena af Sandeberg och hon var verkligen ett passande val för den här lättsamma samtidsromanen som handlar om Linnéa som är 34, jobbar med sociala medier för en välgörenhetsorganisation och tinderdejtar. Vännerna börjar stadga sig och den kommande sommaren innehåller två bröllop. Först av allt skall hon hem till Öland, kusinen ska gifta sig och egentligen har Linné inte lust, hon har lämnat för Stockholm för länge sedan. På bröllopet träffar hon så Jacob, det ena leder till det andra och slutar med ett hett möte i en bastu.

Där kunde deras historia tagit slut om inte Linnéa några veckor senare upptäcker att hon är gravid, hon kontaktar Jacob igen och så får man följa deras relation fram mot ett beslut. Barn eller inte? Förhållande eller inte? Med lätt hand och med ett snabbt tempo berättar Schreiber om en sommar i de bådas liv och jag   själv lever väldigt långt ifrån Linnéas liv men kunde ändå fnissa åt skildringen av livet mellan 30 och 40 och jag kan se filmen framför mig.

Romantisk komedi – romantik med förvecklingar och sommar mest hela tiden!