någon som du – Marc Levy

I någon som du av Marc Levy får vi följa med till ett hus på 5 th Avenue i NY och det som är unikt för huset är att den har en manuellt skött hiss. På dagen är det Deepak som styr och ställer i entrén och hissen, hans yrkesstolthet är stor och diskretion är självklar och han är en av de karaktärer som man får följa i den här charmiga feelgoodaren. Han lämnade Bombay för kärleks skull för 39 år sedan och livet med hustrun är inte så händelserikt. En dag så kommer det så besök från Indien, hennes brorson Sanji dyker upp och rör om i Deepaks liv.

Längst upp i huset bor den unga kvinnan Chloe med sin pappa och hon är extra beroende av hissen och det är hennes berättelse som tillsammans med huset och Deepaks bildar stommen i handlingen. Hon har fått sätta sin skådespelarkarriär på vänt och hon har flyttat in till sin pappa. Man förstår att något hänt henne och det berättar hon genom den dagbok som återkommer under romanens gång. Det här är en härlig underhållningsroman med hemligheter som avslöjas allt eftersom, romantik och humor i lagom blandning och jag blir genast sugen på att resa till NY och bo i ett hus med manuellt skött hiss …

Just den här sortens böcker passar mig extra bra i en tid av isolering och återhämtning!