sanditon – perfekt för en kall valborg

Kall och regnig valborg, dessutom i ensamhet i stugan. Tur att jag slagit på bredbandet och kan svulla och streama som jag vill. Just nu är det SVT-play som ska få leverera och jag började med den charmiga sagan Sanditon. Kostymserie baserad på en Jane Austen-roman som utspelar sig i en sea-side resort … Kan det bli bättre? Ja och nej, med tanke på att jag nyss såg Emma som film så  irriterade jag mig emellanåt på övertydligheten och musiken, Sanditon är verkligen en matinéserie och kanske blir det lite för sött. Austen är ju vanligen ganska vass i repliker och jag hade gärna sett mer av det. Samtidigt så ger den mig precis vad jag behöver sista dagen på en april som vi aldrig glömmer, verklighetsflykt och underhållning! 
Som jag dessutom blev sugen på att resa tillbaka till Somerset, det är en mycket vacker del av England! Många av miljöerna kände jag igen från vår resa till Bath och den vackra sandstenen som många av husen är byggd av får en fantastisk färg i solnedgången. Årets årliga resa till England blir inte av, tur jag har mitt bredband. Med det kan jag resa vart jag vill! 
Kolla gärna in kulturkollos tema Reslust. Där kan man få många tips på hur man resa utan att lämna fåtöljen.