i väntan på Jacques av Elin Säfström

I väntan på Jacques blev min söndagslyssning och det var perfekt lättsam underhållning en riktigt grå och ruggig marsdag. Lollo är några och tjugo, vantrivs med sitt jobb i kundtjänsten på det stora teleföretaget och har just flyttat in i en ny lya.

När hon en dag kommer hem från arbetet så möter hon en äldre kvinna som sitter i trappan. Det visar sig att hennes son Jacques, som bor en trappa ner från Lollo, är försvunnen. Lollo dras in i letandet efter Jacques och lär känna både hans vänner och flera grannar och livet förändras sakta från ett liv med fryspizza, lösgodis och småprat med undulaten till en fritid fylld av spaning, svartklubbar och pianospel. Grannen Jacques är precis en sådan kille som Lollo alltid drömt om och snart tänker hon på honom som sin pojkvän, det är ju bara det att han faktiskt är försvunnen och inget verkar veta var han är.

Lättlyssnat, humoristiskt och lagom med svärta som får ta plats på ett självklart sätt gör det här till en charmig läsning passande för en ledig dag.