Hillary – på play

Jag är ingen biografiläsare men så trillade jag på dokumentären Hillary på SVTplay. Just nu så är det nomineringstider i det demokratiska partiet och med det som fond så var de här fyra timmarnas film riktigt intressant. Jag kan tycka att journalisten är snäll mot Hillary och att de svänger runt några av de riktigt svåra frågorna som totalt dominerade hennes kandidatur men man kan inte låta bli att bli imponerad av Hillarys driv och intellekt. Precis som biografin som jag läste av Michelle Obama så är jag mycket glad över att ha läst/sett. De båda kvinnorna har, var och en på sitt vis, brutit mark och de har gjort det med intelligens och på egna meriter.

Titta på de fyra delarna som nu ligger på play. Det är modern historia (i en ganska okritisk tappning) och oavsett vad man tycker om personen Hillary så är det ett fascinerande kvinnoöde som skildras.