vi kallar det #läsretreat

Årets årliga lästräff på Gästis i Varberg är nu till ända och som alltid har den bjudit en mix av läsning, bad, sociala aktiviteter, mat och bokprat. På bilden ovan så ser ni lördagens pocketbyte där alla lämnade en bok, presenterade den för oss andra och sedan var det lotten som avgjorde vem som fick vem. Kul att det är en sån variation i genrer och i år var det bara två krockar. Det var jag och Hanna som båda valt Ärr. Vi lyckades få till de så att nästan alla fick med sig en bok hem som de inte läst. Maggan fick det var vi  och hon skänkte den till mig som en present till J. Jag själv fick Monikas välvalda bok En mors bekännelser, den har jag börjat på direkt!

Sedan lägger sig lugnet över vardagsrummen på Gästis. Många läser, kaffe dricks, några badar i Leninbadet, andra vilar eller tränar och det är som det ska.

På lördagen ingår det trerätters meny och sedan ordnar Linda qviss för fjärde året i rad. Alltid roligt, alltid svårt. Den obligatoriska gruppbilden togs framåt kvällen och alla hade väldigt lustigt över att jag lyckas få vildsvinsöron på den. Vi var lättroade så dags, det erkänner vi!

Jag kallar installationen ”kulturtanternas sorti”. 
(Klockan halv 11) 

På söndagen avslutas hela grejen med att vi bokcirklar och i år hade vi valt tre titlar att välja mellan. Ursprungsplanen var att bilda tre grupper men eftersom en del av gänget hade droppat av eller avstod bokpratet så körde vi alla tre i en grupp. Som alltid intressant och spännande att samtala om böcker, särskilt när vi tycker så olika! 
Vill ni se bilder och kommentarer från helgen så kika in på Insta. Där taggade vi med #läsretreat20