nyårsfesten – Lucy Foley

Nyårsfesten av Lucy Foley handlar om studiekamraterna som packar ner friluftskläderna, champagnen och ostronen för att åka till en exklusiv stugby i norra Skottland för att fira nyår. Inte nog med att en snöstorm drar in som gör platsen än mer isolerad utan en av besökarna hittas också utsatt för ett otäckt brott.

Ett kammarspel i vinterkalla nord där bara en är skyldig – eller? Genom tillbakablickar och berättande i nutid byggs en väv upp som visar på relationerna mellan besökarna och man får lära känna dem som ungdomar, studenter och vuxna. Inte helt originellt men så effektivt sätt att få mig som läser att förstå drivkrafter, sammanhang och faktiskt lära känna flera av besökarna på djupet. Skickligt. Miljön med snöstormar, jakt och telefontäckning om man har tur gör förstås sitt till spänningen. Det här är en klart läsvärd spänningsroman som passar utmärkt i långhelgerna som kommer.

Hitta boken på närmsta bibliotek, på en ljudbokstjänst eller använd Omnible för att hitta bästa pris.