en omöjlig fiende – Per SchlingmannDet är valår i ett samtida Sverige och den kvinnliga statsministern ur Folkets röst hoppas att kunna bli omvald. Gina Besic leder sin regering i en feministisk och socialliberal riktning och en del av befolkningen tycker att hon är allt för mycket för jämnlikhet. Det största hotet är Trygghetspartiet som spelar på medborgarnas rädsla för det främmande. Stina Jansson leder det nationalistiska partiet och hon har en personlig anledning till att driva partiets främlingsfientliga politik. Det blir en hård kamp dem emellan och mitt under sommarens valkampanj händer flera våldsamma händelser, är de ett sätt att påverka valets utgång? Vem ligger i så fall bakom?

Per Schlingmanns En omöjlig fiende är en snabbläst kriminalroman med det politiska maktspelet i centrum. Genom att förlägga handlingen mitt i en valkampanj så kan han diskutera fler av de aktuella frågorna i vårt land idag. Häromdagen så kunde vi läsa i tidningarna att SD är på väg att bli det största partiet i landet före Socialdemokraterna och man kan se den här boken som en kommentar till det politiska läget i landet. Det är där som boken har sin styrka.