Sent på dagen – Tessa Hadley

Rubriken på Tessa Hadleys prat med Maria Såthe är Romankonstens okrönta drottning. De två böcker jag läst hittills passar fint in på den, Hadley skriver om vanliga människor på ett sätt som egentligen ganska händelselöst men på ett vis som gör att man lär känna dem på ett vis. I just Late in the Day så börjar det förvisso med att den trevligaste av de fyra huvudpersonerna dör.  Hadley ber om ursäkt för det. 
Hon vill inte förklara vad i det förflutna som påverkat nutiden men hennes sätt att hoppa i tiden skall belysa hur karaktärerna utvecklas. Christine var den av de fyra som var enklast att skriva för Hadley men hon menar att när man skriver så handlar det mer om att kunna byta perspektiv och Alex är en riktigt irriterande man. Trots det så vinner han kvinnornas hjärtan, och vem vill ha en roman där alla är väluppfostrade och snälla hela tiden?
Text om Late in the Day – Sent på dagen och Syskonen finns här på bloggen.