Jamaica Kincaid på Lundströms och på mässan

Idag på Lundströms bokradio möter Marie en av de författare som verkligen borde vara aktuella för ett av de två nobelpris som skall tillkännages om ett par veckor. Jag inne samtalet mellan Kristina Sandberg och Jamaica Kincaid på Stockholm Literature för tre år sedan och det var så fint. Jag har läst fyra av Kincaids romaner och skall jag välja en favorit så får det nog ändå bli Annie John.  Lucy och läsningen av den blev så väldigt bra tack vare bokcirkeln i Lundströms som jag rekommenderar alla att lyssna på om man vill lära känna författarskapet och få olika röster om både romanen och det. Sedan har jag läst Se, Nu, Då  och Min mors självbiografi. Kincaid är en så begåvad författare och ett av hennes intressena är Carl von Linné – ett av seminarierna på mässan kommer att handla om just det. Ett av Kincaids återkommande teman är arvet från kolonialismen och den koloniala blick som många västerlänningar använder när de ser, skriver eller talar om människor från de forna kolonierna. Jenny Tunedal skall samtala med henne på mässan. Jag ska lyssna!