nio främlingar – Liane Moriarty

Jag fortsätter min läsning inför bokmässan och en av författarna som jag ska äta frukost med där är Liane Moriarty. Hennes böcker är älskade av många och bearbetningen av Big Little Lies till TV är både en kritiker- och tittarsuccé. Relationer, hemligheter och lögner är återkommande teman i hennes böcker och miljöerna/karaktärerna är ofta ur den australiensiska medelklassen. Jag har läst det mesta som kommit på svenska och ofta tyckt att böckerna varit lite långa och ganska pratiga. Nu var det dags för Nio främlingar.
Kärleksromansförfattarinnan Frances är på väg till en tiodagars kur på ett hälsohem, livet är en blandning av värmevallningar, refuseringar och en sprucken kärlekshistoria. I stort behov av att börja om skriver hon in sig på det exklusiva hemmet som lovar total transformation. Väl där möter hon ytterligare åtta gäster och de visas runt i den lyxiga anläggningen som drivs av Masha, en medelålders kvinna som en gång startade verksamheten eftersom hon själv behövde en radikal förändring i livet. Mashas metoder är okonventionella och snart förstår gruppen att det gäller att hjälpas åt, alla gästerna kommer med olika bagage och det är dynamiken i gruppen som är det intressanta i den här romanen. Alla gästerna söker förändring i livet och svaret på ett lyckligt liv kanske inte är rikedom, framgång, beundran eller en snygg kropp?
Jag blev positivt överraskad över den här boken, den diskuterar aktuella ämnen som yta, sociala medier, önskan om snabba lösningar på svårigheter i livet på ett både underhållande och humoristiskt sätt. Jag ser fram emot fredag på mässan!