i denna ljuva villervalla – så är året allt hos begravningsbyrån Tranan

I denna ljuva villervalla av Ewa Klingberg släpptes som ljudbok igår och det är klart att jag lyssande direkt. Sån är jag.

På begravningsbyrån Tranan arbetar Sandra vidare, hon är fast besluten om att se till att hennes moster Majken skall kunna sälja byrån och pensionera sig. Det är vår och ekonomin ser lite bättre ut, kanske kan de få en spekulant? Sandras romans med Kristoffer artar sig och det känns allt svårare att flytta tillbaks till Västerås, men Sandra kan inte bo kvar i huset som hon hyr. Det är helt enkelt en riktig villervalla som hon befinner sig i.

Det är charmig och lättsamt, romantik och hemligheter om vartannat och begravningsbyrån Tranans anställda verkar ha det så mysigt. Wienerbröd och chatt på webben, urnor och ny ljus och fräsch inredning och en varm grundton som man liksom bara kan vila i. Utan att avslöja för mycket så tycker jag att det slutade precis perfekt. Nu tänker jag att serien är alldeles lagom lång, vi har fått följa med under ett år som har varit omtumlande för Sandra  och hon har fått omvärdera sitt liv på ett sätt som säkert är nyttigt för många kvinnor och män.

Gillar man feelgood-böcker så är det faktiskt festival i Mariefred på lördag. Det kommer säkert bli väldigt trevligt, det ser man ju direkt när man ser alla medverkande!