solo på sjön

Det är mycket man ska lära sig och våga göra när man blir ensam efter 29 års tvåsamhet. Allt går inte så bra. Com Hem och bredband i stan är fortfarande löst med hjälp av en sladd som ringlar genom hela lägenheten men i sommarstugan har jag nu koll på både fiber och router. Ekonomi, besiktiga bil och måla fasad var redan innan på min lott så där har jag förberett mig väl men så var det då livet på sjön. Båten är såld redan i våras men kajaken ville jag försöka våga använda själv. Hela förra sommaren låg den under huset och blängde på mig när jag öppnade luckan. Varje gång det var helt stilla i viken så tänkte jag så synd att jag är så feg …

Det är på kvällarna i högtrycken som det är magiskt att paddla i Stigfjorden. Med hjälp av J häromdagen så gjorde jag en skakig premiärsolotur och idag gav jag mig ut ensam. Till saken hör att det är tungt att lyfta på på kärran, sedan nästan en kilometer att dra till havet, så ska det lyftas av och sjösättas och sedan ska det paddlas och så skall hela proceduren göras igen fast omvänt då. Jag är för svag och för dåligt tränad för att orka fullt ut. Tog iallafall en tvåtimmarstur idag med stopp på M s strand där han alltid åt sin äggmacka och tog sig ett nakenbad. Jag hade ingen äggmacka med men ett bad fick det bli. Inga bilder från just det dock …