den bästa mamman – Aimee Molloy

Den bästa mamman av Aimee Molloy utspelar sig i Brooklyn, NY  och den är en originell psykologisk kriminalroman. Det börjar med att man får möta en grupp nyblivna mammor, de har alla baran som fötts i maj och de träffas via en annons på det lokala kommunkontoret. De är en ganska brokig skara i olika åldrar men som det ofta blir i en mammagrupp så knyts vänskapsband snabbt. De har ju alltid sina bebisar att prata om. När barnen är några månader så är det dags att gå ut tillsammans utan bebisar och under tiden de är på krogen så försvinner en liten pojke. Någon går in i en av mammornas lägenhet och tar honom.

Gruppens sätt att hantera den här mardrömmen och att man sakta lär känna de olika kvinnorna gör att man känner det som om man nästan tjuvlyssnar på ett gäng kvinnor, ett sånt som sitter på fiket eller i parken och som pratar om allt från himmel och jord ni vet. Lite fiket i Big Little Lies, typ. Som alltid blir jag sugen på att resa när jag lyssnar på böcker och det var kul att den här sortens bok utspelar sig i en stadsdel i en storstad. Brooklyn bridge, here I come!