strövtåg i Skärhamn med konst i blick

Konst på Tjörn är mer än den fina akvarellmuseet och när man är i Skärhamn så rekommenderar jag verkligen att ta sig en tur runt i samhället. Första stopp biblioteket. Tjörns kommun har fått en donation med fler än 100 av Tore Kurlbergs tavlor, ett utval av dem kan man just nu se på Skärhamns bibliotek. filmen Tore, Himlen och Havet såg jag för några år sedan och det är ett spännande människoöde man får följa. Mycket intressant konstnär som jag hoppas får en permanent utställningsplats i Skärhamn. 
Ute i Södra hamnen kan man i en av sjöbodarna se Ann-Louise Schweigers måleri och grafik. Jag tittade lite extra på de små kvadratiska verken i akvarell och tusch som påminde mig om kartor i upplösning. Hon finns kvar där fram till 19 juli och hon berättar gärna om sitt måleri och hur hon gillar att arbeta med olika tekniker. Sprakande färger kallar hon sin utställning och där är öppet 12 – 17 varje dag. Kika dit!

galleri Södra hamnen 31 ställer just nu Kristina Alexandersson Malmberg ut och hon blandar måleri, skulptur och grafik. Jag blev väldigt förtjust i hennes olika blommor och blev nästa sugen på att köpa en av tavlorna. Höll mig men de organiska formerna och starka färgerna var mycket sevärda.

Tänk att den där lutfiskfabrikens vägg också kan pryda samhället. Riktig fin väggmålning! Mitt batteri på mobilen tog slut och nu hittar jag inte konstnärens namn men återkommer med det.