måns och marie från vår till vinter

Jag är ständigt på jakt efter fina bilder att använda i min undervisning och när jag fick frågan:
– Anna, har du någon bild som passar till våren? så fick jag en sorts flashback. Jag såg bilderna från Måns och Marie om våren framför mig. Jag började leta på nätet efter min barndoms böcker, Kaj Beckmans årstidsböcker kom 70-74 och jag minns dem mycket väl från min lågstadietid. Jag började så leta på nätet och hittade ett ex av samlingsutgåvan på Bokbörsen. Så löjligt glad man kan bli av en begagnad bok …
Bilden från boken var precis som jag mindes den och jag ska nu ta med den till jobbet på måndag och jag kan svara min kollega. Jag har de bästa bilderna med vårtema som man kan hitta! 
När jag nu läste hela årstidskvartetten så är den härligt sjuttiotalspedagogisk. Texten och bilderna andas en tid där solidaritet och omtanke om naturen var aktuellt. Där är ett tydligt undervisande anslag med planscher med namn på fåglar, växter, svampar och fjärilar. Traditioner och högtider firas och illustrationerna är underbara. Det här inköpet är mina bästa 55 kronor på länge. Tänk att jag inte läst den här för min dotter när hon var liten. Om jag får barnbarn så ska jag absolut plocka fram den. Tills dess så skall den användas i undervisnings. Redan på måndag! 
Lökväxterna har fått plats på min balkong!