pulver – Sara BlaedelDet är den första dagen i mars och jag försökte lyssna klart på Sara Blaedels Pulver i tid för att få med den hos Ugglan och bokens utmaning Månadens språk. Februari var det alltså danska som gällde och Pulver är en kriminalroman i Köpenhamnsmiljö. Louise Rick är poliskommissarie och när det en vårhelg mördas två personer i Köpenhamn så får hennes utredningsgrupp fullt upp, när hon sedan får reda på att hennes väninna Camilla känner ett av offren så blir Louise också personligt inblandad. Camilla är journalist och just det att polisen och medierna båda finns med i berättandet ger en extra nerv. Jörn Lier Horst använder just det greppet i sina kriminalromaner från Norge och det funkar riktigt bra. Det här är första delen i en serie om Louise Rick och jag kommer absolut att lyssna vidare på den så småningom. Perfekt avkopplingslyssning i nordisk krim-stil. Lagom våldsamt, väldigt mycket samtid med relationsproblem och vardagsliv blandat med kriminalgåtan. Lagom på alla sätt, tänk en dansk kriminalserie på tv, typ. Jag tyckte väldigt mycket om Brottet när den gick och lite av den känslan får jag när jag lyssnar. Spännande!