blogga eller inte blogga – det är frågan

Mias bokhörna ställer hon varje vecka en fråga och igår undrar hon varför så många har slutat att blogga.

Jag är fel person att svar på den frågan eftersom jag envist håller fast vid mitt bloggande. Jag har skrivit snart 9 år här och drygt fyra år på Kulturkollo och jag fortsätter enträget. Innehållet varierar här på bloggen. Ibland är det mer av vardagsliv, ibland är det lärarliv, ibland resor, ibland kulturupplevelser och så återkommer jag till läsandet och alla aktiviteter kring läsandet som bokcirklande och annat bokrelaterat. Alltid personligt och den som läser kan förvänta sig att jag skriver egna texter, att kopiera baksidestexter eller så är inte min grej. Jag försöker länka till sådant jag sett och hört och annat som jag finner intressant och det som jag verkligen gillar med att blogga är att man får en egen sökbar dagbok. Jag för listor över vad jag läser och jag kan själv påminna mig om hur jag tänkte, vad jag gjorde och vad jag upplevt. Självklart är det en kurerad bild av mig själv som jag visar här på bloggen, allt är inte intressant att läsa och allt är inte lämpligt att skriva. Men min avsikt är att vara ärlig och vill någon läsa och kommentera så är det fint. Kanske känns det jag skriver intressant och då är det trevligt men för mig är drivkraften att blogga högst egoistisk. Jag gillar att skriva. Jag gillar att läsa. Jag gillar att blogga. Så är det.