pingvinlektionerna – charmigt om en verklig händelse

Så skriver jag om ännu en pingvinbok, under dagens pokemonevent så gick jag många steg i många timmar och då passade det att lyssna på Tom Michells Pingvinlektionerna

Tom berättar historien om hur han, för mer än fyrtio år sedan, av en slump blir fosterfar åt en pingvin. Under sin tid som engelsklärare på en internatskola i Argentina så gör han äventyrliga utflykter runt om i Sydamerika och vid en av dem så upptäcker han på en strand i Uruguay en oljeskadad pingvin. Han tar sig an den, tvättar den ren från olja och när han sedan vill släppa ut den i havet igen så hänger pingvinen kvar. Tom får helt enkelt ta med sig pingvinen som han kallar Juan Salvador (räddaren) tillbaka till skolan i Argentina. Vi som läser får följa äventyret med pingvinen samtidigt som Tom berättar om livet i Argentina under 70-talet. Där råder en galopperande inflation som gör livet svårt, militärkuppen väntar runt hörnet och för en ung engelskman så ter sig allt som ett spännande äventyr. Pingvinen blir en vän och en förtrogen som visar på andra värden i livet.

Allt som allt en läsvärd och charmig berättelse!

Boulders Beach – en annan kontinent och
en annan art men ändå pingviner.