socker, salt och nya chanser

Socker, salt och nya chanser av Claire Sandy är en charmig feelgoodare som har bakningen i centrum. Tänk så bra det passar för en sån som mig som slaviskt följer Hela England bakar. Tandläkaren Marie lever ett hektiskt yrkesliv och när hon skall ta med något till barnens skolbasar så svänger hon förbi närbutiken. Att hon anmält sig att bara årets ”showstopper” har hon glömt och det blir pinsamt för både henne och hennes barn när de fabriksgjorda bakelserna packas upp. Hon bestämmer sig där och då att hon till nästa år ska visa världen att hon minsann kan baka den mest spektakulära tårtan. Till sin hjälp hittar hon Mary Berrys bakbok i loppisavdelningen och hon börjar träna. Så får man följa Marie och livet med hennes familj, arbetet på tandläkarmottagningen och i grannskapet på den lilla gatan i bostadsområdet. Med mycket humor, kvicka repliker och en hel del förutsägbara vändningar – det är ju dock en feelgood – så går ett år och jag blir underhållen hel vägen. Ja det är sött, ja det är extra allt och det är happy-endning. Det gör inget. Jag börjar genast googla recept och letar efter om det inte kan finnas något Hela Danmark bagaravsnitt som jag missat. Alla från England har jag helt säkert sett. Också alla svenska (som är en blek kopia av den Engelska versionen).

Missa ändå inte vinnaren av Hela Sverige bakar 2018 Linn Utbults blogg och instagramkonto: Salt som Socker. Hennes bakning är sådan som man kan finna i Mr Cakes montrar och tänk så glad jag blev när nyheten nådde mig att de ska öppna i Göteborg i vår.  Där ska jag fika!