fem snabba om läsåret som gått

I år blir det inget gediget bloggande om årets läsning, det kommer en liten lista på Kulturkollo vad det lider och här blir det bara fem snabba reflektioner. 
  • 173 titlar lästa, skrivna av författare från 31 olika länder är medioker statistik för att vara mig. Jag är ändå glad över att jag lyckats hålla fast vid läsandet, att den tyngre och mer krävande läsningen fått stå tillbaka är ett faktum. Så är livet. 
  • Ljudböcker har varit mina vänner under året som gick och det har blivit många deckare och feelgood-böcker, det är genrer som passar väldigt bra för lyssnande. Mina allra bästa lyssningar är nog trots allt tre romaner: Bränn alla mina brev inläst av Alex Schulmann själv och Kärlekens Antarktis inläst av Lo Kauppi. Pappaklausulen inläst av Hamadi Khemiri var också mycket bra. 
  • Att läsa är att mötas och extra roligt för mitt läsande och skrivande liv har varit de samtal som jag fått möjlighet att genomföra. Stina Jackson, Tatiana de Rosnay, Maggie O’Farrell och Ida Jessen är fyra författare som jag fått möjlighet att intervjua under året. Sedan har jag ju snackat böcker och läsning med mina härliga bokvänner, både på läsresor, på nätet och här i mitt kök. Underbart!    
  • Några av mina allra mest lästa inlägg under året här på bloggen är när jag skriver om mitt arbete med läsande och skrivande tillsammans med elever som behöver lite extra. Nästan alltid utgår jag från en bilderbok och arbetet med litteratur i undervisningen är en passion. Kul att kunna inspirera! Jag hoppas kunna läsa ännu fler böcker för barn och unga året som kommer. 
  • Mitt läsande liv och mitt skrivande liv hänger tätt samman. Tänk att jag under året fått vara del av kollektivet Kulturkollo och fått skriva där! Lycka! Den lilla bloggen här firade dessutom i slutet av december att den haft 1 000 000 sidvisningar. Jag är så glad och tacksam över att så många vill läsa vad jag skriver. Året som gått har bjudit utmaningar som man inte ska behöva ta sig an och texterna har blivit därefter. Trots det så besöker och kommenterar läsare troget. Det är fint. 
Med hopp om ett gott nytt läsår 2019!