en plats med en utsikt

Egentligen så är det inte särskilt viktigt för mig med platser att gå till med sorg och jag är inte särskilt bra på det där med att sätta blommor och tända ljus men ibland så får man bara göra det. För min pappa så var det hans starka önskan att aldrig behöva flytta – bara över vägen till kyrkogården och helst ville han ha en plats med utsikt. Den medeltida kyrkan, som jag vuxit upp bredvid, har det vackraste av lägen uppe på kullen med vidunderlig utsikt. Vi hade snälla släktingar som avstod en tingad plats för att pappa skulle få sin utsikt. Den är magiskt vacker också en kulen dag som idag. Varje juldag är det julotta i kyrkan och om någon vecka så har min pappa födelsedag, alltså var det dags att tända ljus, eller rättare sagt byta batterierna i ljus så att de varar ända in på det nya året.