jag kommer hem till jul – årets sista jul-lit

Jag kommer hem till jul av Joanna Bolouri blir årets sista jul-lit. Det här är nog det närmaste jag kommer det som man traditionellt tänker sig när man tänker på julbok, eller varför inte julfilm. Det är rappt och det är väldigt brittiskt och det är London och ett gods i Skottland och en stor bullrig familj och kärlekstrassel. Det som möjligen är lite ovanligt är att huvudpersonen Emily är 38 och lärare. Annars är det sig likt. Hon delar en lägenhet i London och är tillsammans med den snygge, välbärgade Robert. Hon önskar att han ska följa med henne hem till familjen över jul och när han avslöjar sin hemlighet som gör att han inte kan så gör Emily slut. Hur ska det nu gå med familjen? De som äntligen skulle sluta tjata om huruvida Emily hittat någon. Hon bestämmer sig för att bjuda med den unge grannen Evan istället och så far de tillsammans till Skottland i en hyrd Mercedes.

Nog om handlingen, det är romantik och förvecklingar á la julkomedi och man kan absolut se den här boken som en charmig film i framtiden. En bagatell, en harmlös och söt en.