älskaren från huvudkontoret – Camilla Grebe

Du ska ge Camilla Grebe en chans, sa Lotta. Jag tror att du kommer att gilla dem. Sagt och gjort. Så lyssnade jag då på Älskaren från huvudkontoret och visst är det en riktigt spännande deckare med både oväntade vändningar och utrymme för psykologiskt trovärdiga personporträtt. Helt klart en bok för mig alltså, men så är det det där med uppläsaren. Anledningen att jag inte lyssnat på serien innan är Katarina Ewerlöf, jag försökte lyssna den här gången men det gick inte. Tur att man kan växla mellan lyssna och läsa …

Emma arbetar på en klädbutik i Stockholm och när ägaren och VDn för kedjan, Jesper Orre, kommer in i affären inleder de en romans. Samtidigt så är Emmas mamma mycket sjuk och Emma får allt svårare att sköta sitt arbete. En dag hittas en ung kvinna mördad, huvudet är avkapat och polisen Peter börjar utreda fallet. Snart hittar poliserna ytterligare ett liknande fall och psykologen Hanna kallas in för att hjälpa till. Emma, Peter och Hanna är de människor som vi får lära känna bäst i den här romanen och deras privata problem är stor del den här romanens styrka. Brotten som undersöks är  viktiga för handlingen men det här är på många sätt en intressant relationsroman som uppmanar oss som läser att ta vara på tiden. Det är aldrig för sent att börja om, bygga relationer och ta hand om de man vill bry sig om. Plikter är viktiga, men att välja lycka är viktigare.

Jag kommer absolut läsa vidare i serien som fortsätter med Husdjuret.