det som göms i snö – nytt av Gerhardsen

Det som göms i snö är en ny bok från Carin Gerhardsen, hon har lämnat polisdeckarna i Hammarbyserien och förflyttat sig till Visby och Gotland. Det är en sådan där spänningsroman som bygger helt på att man faktiskt inte vet så mycket om handlingen, överraskningarna blir förstörda om jag skriver helt enkelt. I korta kapitel från olika tider och med olika berättarröster får vi följa vad som hände en vinterdag när slasket frös på och en bil kör över en brant ned i en ravin. Då och då kommer en kort notis eller en artikel från Gotlands Allehanda och spelplanen förändras flera gånger under läsningen.

Smart och rappt berättat, inte jättespännande men klart läsvärt. Jag kan dock blir lite trött på de snabba klippen, det är korta kapitel och det hoppar ofta i både berättare och kronologi. Hela grejen får sin förklaring och visst kan jag tycka att det i slutänden är väldigt snyggt gjort men jag gillar att följa personer lite längre, komma dem lite närmre än vad man gör i den här spänningsromanen. Samtidigt så känner man sig heltrygg i sällskap med Carin Gerhardsen, man vet att hon kommer att få ihop det snyggt och man vet att man får veta hur det går … En stunds mysig underhållning perfekt för en söndagskväll – det var det här för mig!