bokbubblarna pratar Plåtmannen

Fem tappra bokbubblare var vi som sågs idag för att prata om Sarah Winmans Plåtmannen. Ovanligt nog så var vi eniga om att det här var en bra bok, med ett entyg på drygt 4 så är det en av de böcker som vi gillat mest det senaste året. Det fanns också mycket att prata om och både de fina miljöbeskrivningarna från Oxford, skildringen av tidsandan på 50-talet, barndomsvänskapen och hyllandet av bildning var teman som vi avhandlade. Det som många av oss tyckte mycket om var att det är en kort hållen roman, man får fylla i många mellanrum själv och man kan tolka händelser på olika sätt. Det kan ju kännas torftigt ibland med korta texter men här kändes det tvärt om. Det var en styrka att den var så pass öppen. Det var också fint att läsa en skildring av homosexuell/bisexuell kärlek som liksom bara var, det var ingen stor grej utan människorna förälskade sig i en annan människa oavsett kön. 
Vi konfererade den här fina romanen på Kulturkollo i somras också – det är en bok som passar att prata om. Läs!