katharinakoden – William Wisting tar sig an kalla fall

Katharinakoden av Jörn Lier Horst får vi än en gång möta poliskommissarien William Wisting och hans dotter journalisten Line. I den här romanen, som är den första delen i en ny serie där Wisting tar sig an kalla fall, så åker Wisting för att hälsa på sin vän Martin Haugen. De lärde känna varandra för 24 år sedan när Haugens fru Katharina försvann utan ett spår och Wisting utredde fallet. Varje år tar Wisting fram utredningsmappen och fundera på det chiffer som Katharina lämnade på köksbordet innan sitt försvinnande. Vad ville hon berätta?

Samtidigt så börjar Line Wisting tröttna på att vara mammaledig, när redaktionen i Oslo hör av sig med ett erbjudande om en artikelserie med en tillhörande podd så blir hon mycket intresserad. Trots att eller på grund av  det innebär okonventionellt arbete med samarbete med polisen så tar hon sig an uppdraget. Hon har längtat efter arbetet, hon har längtat efter att jobba med kriminaljournalistik igen.

Som alltid är det trevligt att träffa på William Wisting, han är en genuint sympatiskt man som man bara kan tycka om. Spännande i lagom dos och precis perfekt balans mellan relationer och polisutredning. Jag läser att böckerna är på väg att bli TV-serie. Om man inte läst en av Norges bästa kriminalförfattare så tycker jag att det är hög tid!

Jörn Lier Horst kommer till Crimetime på mässan och han är mycket spännande att lyssna till. Passa på om du ska till Göteborg sista helgen i september, vi ses!