kidnappad – S.B. Caves

Kidnappad är en debutthriller av S. B. Caves, på baksidan av bokomslaget jämförs han med Karin Slaughter och Linwood Barclay men nja tycker inte att han når upp till deras nivå riktigt men absolut är han bra.
Det har gått precis tio år sedan Autumn blev kidnappad när Francine, hennes mamma, får ett kuvert i posten, ofrankerat och ingen adress. Det ligger en lapp i med orden; Jag vet var hon är….
Francine blir oerhört uppskakad och det blir inte bättre när hon nästa dag blir kontaktad av en ung kvinna som säger sig känna hennes dotter, vi har bott i samma hus, jag var med när hon kidnappades säger hon .
Vilket hus , var, jag vet inte säger denna dödströtta smutsiga och stinkande tjej. Hon har varit på flykt i två veckor. Hon berättar att dom är många mycket unga flickor som hålls fångna i ett hus, ibland flyttas dom till andra hus, var dom ligger vet hon inte. 
Här blir flickorna utnyttjade på de mest vidriga sätt av män, många med högt uppsatta positioner, blir dom gravida är det en bonus för dessa barn kan sedan utnyttjas i verksamheten. När Francine säger att vi måste gå till polisen blir Lena hysterisk och säger att polisen vet om verksamheten och är även kunder.
Francine tar med sig Lena till exmaken för att be honom om hjälp att leta efter dottern men han vägrar, Släpp det , gå vidare du dricker för mycket vodka tycker han, se på mig, jag har gått vidare med ny fru och barn på väg.
Han har skrivet en bok om händelsen och åker runt landet och föreläser om hur det är att förlora ett barn, det har han tjänat stora pengar på.
Francine får på egen hand försöka hitta och rädda dottern och det är här som jag tycker att det inte blir helt trovärdigt, det går lite för enkelt, vakterna som finns på plats i huset är väl klantiga.
Jo, Francine tar en typ av hämnd på exmaken. 
/gästbloggare A