huset i Hamptons av Tasmina Perry

Huset i Hamptons av Tasmina Perry var en annan roman än vad jag trodde. Tack till flera bokbloggar som har tipsat mig, annars hade jag troligtvis hoppat över den här spännande sträcklyssningsboken snyggt inläst av Maria Lyckow. Säljtexten ”Huset i Hamptons är en glamourös thriller med starka karaktärer och fantastiska miljöer. Ett måste för alla som gillar tv-serier som The Affair och Riviera.” gör inte så att jag nappar om man säger så. 


Vad är det nu för bok då? 

Först lite handling: Jem har flyttat med sin man till NY, han gör journalistkarriär och bevakar mode och kändisevent. Jem  har mest långtråkigt och känner sig ensam, 18 månader har hon lovat att de ska stanna men sysslolösheten är frustrerande. I London hade hon en cateringfirma och kalendern full och nu är hon reducerad till ett bihang till Nat. Museum och fönstershopping och långpromenader, matinköp och matlagning och hålla ordning i den lilla lägenheten tråkar ut henne. När så Nat berättar att de bjudits in att dela ett hus i Hamptons under sommaren så öppnar sig en möjlighet att lära känna fler och bygga upp ett socialt liv. Nat är förstås mycket intresserad av att få in en fot i den exklusiva skaran som tillbringar sommaren på den sydöstra delen av Long Island. Att sedan deras del av huset kostar 20 000 dollars för en säsong må vara hänt. Det första intrycket är att de kommit till en drömvärld, allt är perfekt och de som de hyr tillsammans med är par i deras egen ålder. Allt är upplagt för en fantastisk sommar i huset i Hamptons, om det inte vore för den döda kvinnan som hittades i poolen förra sommaren. Alice drunknade och när Jem frågar om det så blir det märkligt tyst. Snart är Jem mer inblandad än vad hon trodde i att försöka ta reda på vad som hände. Samtidigt så bestämmer sig Jem för att starta upp en matblogg och hittar ett jobb som personlig assistent åt en bestseller författare och funderar över livet i allmänhet. 

Kort svar på min fråga är: En feelgoodpsykologiskspänningsroman. 

Det handlar om ett mystiskt dödsfall, livsval och huruvida fasaden av ett lyckat liv verkligen får lov att kosta hur mycket som helst. Jag lyssnade, som sagt, i ett sträck från början till slut och visst kan man likna det vid att binge-titta på en hel TV-serie. Den där säljtexten på Printz var inte så missvisande ändå.  Idag håller det lilla förlaget med näsa för bra underhållningslitteratur i Feelgoodfestivalen i Mariefred. Hoppas de får ett till riktigt lyckat evenemang, det är så härligt för alla som älskar böcker att få träffas och riktigt nörda loss!