ett mörker mitt ibland oss – årets gotlandsdeckardosEtt mörker mitt ibland oss är del 14 i serien om kommissarie Knutas i Visby och den här gången är det både almedalsvecka och gotland runt och turisterna börjar anlända för sommarens säsong. Knutas känner sig ensam, han närmar sig sextio och vardagen är tom nu när barnen är utflugna och relationen med kollegan Karin har tagit slut. Så försvinner en ung krögare på södra Gotland spårlöst, samtidigt så går starten för Gotland Runt i Stockholm och när ett av ekipagen måste söka nödhamn i en av Gotlands otillgängliga vikar så hittar besättningen en död man. Så sätter deckaren fart, Knutas får upp livsandarna när han får ett komplext fall att ta itu med och snart förstår man att det här inte är ett slumpmord.

Inte mer om handlingen här men som vanligt så använder Jungstedt den gotländska miljön för att förstärka handlingen och det är som vanligt mysigt att återse både poliser och journalister på ön. Som om att man tar en semestertur och hälsar på gamla vänner. Lagom spännande, väl valt brott ett valår och relationer som trasslar lagom mycket. Hon kan sitt hantverk Mari Jungstedt.

Hon kommer förstås till Crimetime på Bokmässan i år. Programmet är späckat och man kan köpa en lite billigare biljett om man bara är intresserad av de seminarierna. Vi ses säkert där!