med inspiration från @lenamedmera

Igår var jag på öppen trädgård hos min kollega och som jag fick lust att greja i min trädgård efter det! Delar av min perennrabatt har invaderats av aklejor och smultron. Det som inte sniglar och rådjur gillar har helt enkelt fått växa fritt och hösten och våren har inget rensats eller klippts ned.Lena sålde plantor till förmån för Läkare utan gränser och jag köpte tre solhattar och två gräs. Solhattarna är snigelfavoriter men jag vill ändå försöka. Sorten heter Magnus och jag har odlat dem förut, för att skydda dem när de etablerar sig så sätter jag på mina miniväxthus av avklippta pet-flaskor på kvällen. Så får de lufta sig soliga dagar och växa till. Gräsen har jag i kruka tills jag vet exakt var de kan passa. Jag hoppas att Lena vill komma och agera trädgårdskonsult här i sommar så ska det nog bli ordning och reda här också. 

Förrförra året planterade jag en clematis som inte var så pigg men i år så kommer den rejält. Små fina vita blommor och många nya skott. Hoppas den vill växa ännu mer i sommar!