manglade dukar och vikta servetter – svensk feelgood i småstadsmiljö

Manglade dukar och vikta servetter av Ewa Klingberg är den första delen i en feelgood-serie som utspelar sig i, och runt ett sekelskifteshus i Huskvarna. Felicia har länge levt med sin man och arbetat som lektör och när hon utan förvarning blir lämnad måste hon försöka skapa sig ett nytt liv. I bodelningen får Felicia hyreshuset på Vättergatan 4 och snart lär hon känna sin grannar. Med en tom lägenhet och ett lika tomt bankkonto börjar hon fundera på sin framtid.

Parallellt med den nutida berättelsen får vi följa Nanny, som kommer som barnflicka till det fina huset i Karlshamn i tidigt 1900-tal. Hon kommer de fyra barnen nära och särskilt fäster hon sig vid den lille gossen Felix, en känsla som kommer att bestå livet ut.

De två berättelserna vävs så småningom samman och gillar man svensk feelgood med historisk touch så är det här riktigt mysig läsning.  Möbler och inredning, lite romantik och oväntade vändningar i småstadsmiljö gör det här till en lättsam roman perfekt till hängmattan i sommar!