eldsystrar – möt Vera Lilja!

Eldsystrar är Susanne Bolls första roman i spänningsgenren och jag blev verkligen sugen på att läsa mer om terapeuten Vera Lilja. Hoppas att det här utvecklar sig till en serie, Vera Lilja är något så pass ovanligt i spänningsromaner som en medelålders kvinna och bara det gör att jag vill läsa mer. Sedan är upplägget med att man får följa Vera i hennes arbete med olika patienter på mottagningen i Vasastan mycket tilltalande. Det blir en bra mix mellan Veras privatliv med syster, vänner och särbo, hennes yrkesliv och så spänningsmomentet i att Vera under en tid har fått hotbrev. Hon känner sig förföljd och hon blir allt mer misstänksam mot sin omgivning. Hon vet att hon har en hemlighet som hon inte vill konfrontera och när hon reser tilllbaka till Motala för att hälsa på sin syster så blir det allt svårare att hålla det förflutna ifrån sig.

Mer om handlingen tänker jag inte skriva, då förstörs mycket av det som gör den här boken läsvärd och underhållande, nämligen att man allt eftersom man läser lär känna Vera allt bättre. Jag ska erkänna att jag emellanåt blev lite frustrerad över alla adjektiven i texten, allt måste inte alltid beskrivas, särskilt utseenden, men det är en liten anmärkning i sammanhanget. Eldsystrar är en spännande och underhållande roman med snabbt tempo och psykologiskt trovärdiga människor som befolkar sidorna. Jag hoppas få möta Vera Lilja igen!