vad är sant och vad är det inte? Uppdaterad med svaret!

Veckans tema på kollot kallar vi #ärdetsant och utmaningen handlar förstås om att genomskåda lögner. Vad är sant och vad är det inte? 
Uppdraget är att skriva ned tre påståenden om sig själv varav två är sanna och en falsk. Så gissar vi loss i kommentarsfälten och jag kommer att uppdatera mitt inlägg på söndag med ”sanningen” …
Mina tre påståenden blir reserelaterade:
1. Jag gjorde min man totalt tokig när jag tappade/glömde min plånbok någonstans i Tokyo. Efter att ha gått samma väg tillbaka genom Ginza stirrandes ned i trottoaren så hittades den, under bordet i en ölhall! (sant!)
2. Jag älskar att åka tåg och har åkt tåg i fem olika världsdelar. Bekvämast hittills var det i Spanien och klart obekvämast i Indien, med tillhörande magproblem, say no more. En drömtågresa vore att åka Rovos rail genom södra Afrika! (falskt! Jag älskar att åka tåg men har bara gjort det i Europa och Japan, Indien har jag aldrig besökt. Drömresan med Rovos rail har jag dock suktat efter länge!)
3. Jag är sån som kan gå vilse både här och där, i Cordoba läste jag kartan fel och vi hoppade till sist in i en taxi – för att åka typ 200 meter. Ändå är det oftast jag som i allehanda sällskap förväntas hålla kursen och hitta överallt. Konstigt men sant! (sant!)