fredagsfeelgood: allt du önskar – Kristin Emilsson

Ser du stjärnan i det blå?
Allt du önskar kan du få
Om ditt hjärta har begärt
Vad du har kärt.

Frågan är då vad huvudpersonerna Amanda och Erik egentligen har kärt? Vad begär deras hjärta? Mitt i livet har de valt att bryta upp, börja om och kanske finna det som de verkligen önskar.

Allt du önskar dök upp som nyhet i min ljuboksapp och jag började glatt lyssna, efter ett tag fattade jag att det var del tre i en serie … Och jag hade inte läst de två tidigare delarna. Så kan det gå, men eftersom jag tyckte om Kristin Emilssons In i minsta detalj så lyssnade jag ändå klart på berättelsen om Amanda och Erik. Paret, som nu är medelålders har gått vidare efter skilsmässan. De två största barnen har flyttat hemifrån och sladdisen Nils bor varannan helg hos Erik. Amandas relationsroman är en framgång och hon har blivit sambo med sin förläggare, Erik är arbetslös och har inte orkat packa upp flyttkartongerna i den nya lägenheten. Trots att de borde vara fulla av energi för att bygga något nytt är det något som inte stämmer, de funderar på vilken ledstjärna som skall bli deras och båda verkar att navigerat vilse. Att sikta mot stjärnorna kan man undra vad det egentligen innebär, att söka efter det som hjärtat begär är inte enkelt och Kristin Emilsson skildrar en ganska klassisk medelålderskris med humor, allvar och snabbt berättande. Lättläst feelgood som passar perfekt en fredag!