så hamnade jag i tidigt 1900-tal

Så har jag flyttat mig typ hundra år framåt i min läsning. Julledigheten började med ett flera fina skildringar av tidigt 1800-tal och nu så hoppade jag raskt vidare till tidigt 1900-tal. Det började med en skakning på nedre däck … nej det började med ett besök på Tjolöholm och särskilt då deras dräktutställning från Downton Abbey. Sedan rullade det på. De senaste dagarna har jag sett tre säsonger av Fröken Frimans krig, läst den fantastiska biografin Ett jävla solsken om Ester Blenda Nordström och dessutom läst Avgrunden av Kim Leine. Jag har inte riktigt hjärna att formulera mig vettigt om något av det ännu mer än att det är bra. Mycket bra, var och en på sitt sätt. Nu ska jag fortsätta läsningen av Den stora utställningen av Marie Hermansson som också ligger helt rätt i tiden!