jul i det lilla bageriet på strandpromenaden

Hösten har varit aningen slitsam och ganska mörk och jag tänkte mig att lätta upp den med att lyssna på ett gäng sköna feelgoodare så här innan jul. Sagt och gjort, jag började med en Jenny Colgan (för då vet man vad man får). Efter ungefär 5 timmars lyssning kommer jag på att det här hörde jag ju förra året. Snacka om att ha en avstängd hjärna …

Texten är från förra året men ja, jag har läst den igen. Riktigt så bra var den faktiskt inte så att den höll för omläsning 🙂

 
Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden  var jag liksom tvungen att slänga in för att rädda upp julstämningen denna dystat höst och visst får jag hela kittet. Snöfall, julbasarer, julkalas, trassliga familjeförhållanden som accentueras vid juletid, en 3 våningar hög julgran och ett antal förvecklingar både när det kommer till romantik och annat … 
Polly och Huckles bor i sin fyr på ön utanför Cornwalls kust och när vintern kommer är det långt från sommarparadiset som turisterna kommer för att besöka. Den tama lunnefågeln är som vanligt del av charmen och trots att det är ganska, väldigt förutsägbart så smälter jag för den här tredje delen om Pollys liv med sitt lilla bageri. Bakandet som återkommer igenom hela boken gör förstås också sitt till, jag är ju som bekant en riktigt svullare av Hela England bakar. Bakverken som beskrivs gör mig rejält sugen på både mincepies och fruitcake. Lättsamt, javisst! Mys-lit!