lucka nummer arton!

Vinnaren av novellixs novelltävling 2017 var Anton Hildingsson med Syrinx och det är dagens novell i kalendern. My återvänder till sin hemstad efter att ha hoppat av musikutbildningen i Piteå. Hemma är hemmet borta, föräldrarna har sålt huset och köpt en folkabuss och extrasängen hos brodern Simon får bli den fasta punkten. My tar också kontakt med sin tonårsvän Angie och i den här intensiva texten får man glimtar av det som format deras vänskap. Tonårsvilsenhet och magiskt tänkande är två teman som man kan skönja och för min egen del så väckte novellen mesta av allt minnen av när min dotter spelade tvärflöjt. Vad är det med alla duktiga flickor och tvärflöjter? Att kunna spela ett instrument kan vara en gåva och samtidigt så prestationsångestframkallande, aldrig är man väl så ensam som en solist på en scen?