sköldpaddor hela vägen ner – John Green

John Green är en ungdomsförfattare som man kan lita på. Han skriver roman efter roman där man totalt dras med i känslorna och tankarna som berättelsen väcker. Man både skrattar, gråter och får sig en tankeställare. Alltihop blir liksom något för amerikanskt för min smak, det blir liksom lite för sött, lite för tillrättalagt och lite för präktigt emellanåt men vad gör det när man får hänga med Aza och Daisy?

De är high-schoolkompisarna som är BFF trots att de egentligen är väldigt olika. Aza lever med besvärliga tvångstankar som styr hennes liv och Daisy är en typisk överlevare som tar varje chans för att försöka ta sig framåt och uppåt. När de båda tjejerna en dag hör talas om att miljardären på andra sidan floden har försvunnit och att det finns en stor belöning i sikte för den som kan polisen en ledtråd så bestämmer de sig för att försöka. Aza har varit på läger med sonen i huset, Davis, när de var barn och nu är väl ett bra tillfälle att ta upp bekantskapen igen? Hopp ned i kanoten och

så är då den roliga och tänkvärda Sköldpaddor hela vägen ner igång. Det är tonårsdrömmar, romantik, spänning, dramatik och en fin gestaltning av en flicka som gör allt för att försöka framstå som vanlig trots att tvånget, OCD n, begränsar hennes liv. Kompisen Daisy är den som i inledningen av romanen är modig, hon är den som kastar sig ut i livet och publicerar fan-fiction medan Aza betraktar det från sidlinjen. Sakta, sakta så tippar den världsordningen över vem vet vad som egentligen håller världen på plats? Är det sköldpaddor hela vägen ned?

Jag har läst ett gäng romaner av John Green och de levererar alltid, Förr eller senare exploderar jag är väl kanske den allra bästa hittills, enligt mig då. Man läser eller lyssnar och känner sig alltid berörd. Gott så. Här kommer första kapitlet av Sköldpaddor hela vägen ned!