man booker har gallrat ut till sin korta lista

4 3 2 1 by Paul Auster (US) (Faber & Faber)
History of Wolves by Emily Fridlund (US) (Weidenfeld & Nicolson)
Exit West by Mohsin Hamid (Pakistan-UK) (Hamish Hamilton)
Elmet by Fiona Mozley (UK) (JM Originals)
Lincoln in the Bardo by George Saunders (US) (Bloomsbury Publishing)
Autumn by Ali Smith (UK) (Hamish Hamilton)

Av de som hamnade på Man Bookers korta listan så har jag läst två, Exit West är fantastisk läsning i migrationsdebatten och Vargarnas historia vacker och poetisk med en moralisk twist. Ska jag vara ärlig så är jag inte så sugen på de andra fyra. Paul Austers är en tegelsten och Ali Smith är bra men ofta lite för pretto för mig. Nja, vet inte om jag läser fler av de nominerade. Är det någon av böckerna på den korta listan som lockar er andra?