hetta – följ med till en småstad i Australien

Mitt deckarläsande fortsätter och nu är det dags att åka till Australien. Hetta  av Jane Harper är en spännande roman som börjar med att Aaron Falk kommer tillbaks till sin uppväxtort. Han skall gå på sin barndomsvän Lukes begravning. Luke, hans fru och deras lille son har hittats döda och alla antar att det är den svåra ekonomiska situationen som fått honom att döda sin familj och sedan ta sitt liv. Lukes föräldrar är inte lika säkra och de ber Aaron att stanna några dagar för att gå igenom gårdens ekonomi, han är ju polis med kompetens om ekonomiska brott och kanske kan han hitta någon ledtråd. Den unge polisen på orten och Aaron börjar nysta i vad som kan ha hänt, samtidigt så inser Aaron att den hemlighet som han och Luke delat i tonåren är på väg att avslöjas.
Greppet med att låta en polis resa tillbaka till sin uppväxtort och där konfronteras med både det som man lämnat och det som finns kvar har blivit allt vanligare och jag tycker ofta att det fungerar. Polisen Aaron Falk har en mycket speciell uppväxt i den lilla orten Kiewarra och när han återvänder så måste han konfrontera både sig själv och reflektera över sin uppväxt, det gör den här spännande kriminalromanen till något extra. Sedan är det förstås miljöerna, den extrema hettan i out-backen i Australien och skildringen av den lilla ortens bar som attraherar alla sorters människor gör att det känns lite annorlunda mot den där vanliga europeiska deckaren. Jane Harper är en av de författare som besökt Visby i veckan och Enligt O har en text om seminariet där.  Det verkar som att det kommer fler böcker med Aaron som polis och det ser jag fram emot. Spännande och drivet berättande i en annorlunda miljö, människor man bryr sig om och en lokal polis som kan bli en riktigt bra sidekick. Det blir bra!