trogen intill döden – en perfekt semesterdeckare

Trogen intill döden är den fjärde deckaren där psykiatern Nathalie och kommissarie Johan samarbetar i rikspolisens gärningsmannaprofilgrupp. Det är mitt i semestrarna och i en sommarstuga i Skåne hittas fotbollsproffset Henrik Borg död. Han ligger som arrangerad med en blå ros på bröstet och när ytterligare en man hittas på samma vis kallas rikspolisens specialgrupp in. Så börjar polisutredningen och Jonas Moström skriver, som alltid, en habil och ganska typisk deckare. Han är läkare och det märks att han har god kunskap om sjukhusmiljöer och de etiska frågor som han diskuterar är intressanta att reflektera kring. Jag har läst de tidigare böckerna i serien och de är alla lättlästa, lagom spännande och lagom krävande för stranden, hängmattan eller långpromenaden. Ljudboken är inläst av Marie Richardson och hon gör det precis i min smak.