den lilla bokhandeln runt hörnet – Jenny Colgan

I mina öron de senaste dagarna har ytterligare en lättsam roman från Jenny Colgan varit. Igår åkte jag buss förbi skylten mot St Michael’s Mount https://www.stmichaelsmount.co.uk/plan-your-visit och blev förstås påmind om de charmiga böckerna om det lilla strandbageriet. Lunnefågeln Nick är charmigast av allt … Nu är Colgan alltså här med en ny serie. Nina är bibliotekarie och blir uppsagd. Biblioteket skall bli upplevelsecenter och böckerna skall köras bort. Nina kan inte slänga böcker så hon tar hem allt fler favoriter men vad ska hon göra med dem? Helst av allt vill hon ju öppna bokhandel, att tipsa om böcker är ju det hon kan. Kanske kan man fixa en ambulerande bokhandel som kör runt till småorter där både bibliotek och affärer stängt? Det är bara ett problem, varubussen som hon har köpt i Skottland får inget parkeringstillstånd i Birmingham. Ska Nina våga lämna allt?
Ja, som ni hör så är det här en typisk feel-good/chick-lit om att våga ta chansen där den kommer. Lite romantik, inredningsporr och en hel del humor kryddat med massor av kärlek till läsning blir till en mysig mix. Sedan gillar jag inte allt med genren, det blir ibland för platt och stereotypt men som lättsam läsning passerar den. Precis som en romantisk film om en ung tjej som prövar lyckan i skotska högländerna skulle göra. 
Och nej, jag kunde inte besöka St Michael’s Mount. Det var för krångligt att ta sig till med allmänna bussar. Men visst kan man tänka sig det lilla strandbageriet där i byn!