som om du inte fanns – en fin feelgood

Som om du inte fanns av Kate Eberlen är de senaste dagarnas tågåkningsroman och den var precis vad jag behövde just nu. En söt och lättlyssnad feelgood med förvecklingar som börjar och slutar i Florens, kan man önska mer för en helt uttröttad hjärna? 
Tess och Doll är på tågluff sommaren innan allvaret med jobb och universitetsstudier ska ta vid. Tess älskar att vandra runt bland konsten, kyrkorna och den vackra arkitekturen i Florens medan Doll mest gillar att äta glass. Det är 90-tal och kamerorna har fortfarande filmrullar inuti, ni som var med då vet hur man ransonerade på fotona på resorna och hur det var extravagant att köpa en rulle med 36 bilder,  och Tess ber en ung kille att fota henne och Doll framför Ponte Vecchio. Den unge mannen är Angus och i romanen får man följa omväxlande Tess och Gus genom livet, inget är så självklart för någon av dem och visst förstår man genast att de en dag ska mötas igen. Upplägget är sådant att man inte kan anklagas för att spoila om man avslöjar att det nog troligen blir ett lyckligt slut. 
Det här var en riktigt mysig läsning, svåra ämnen blandas med rapp dialog och en obändigt dos livsglädje. Och Toscana. Perfekt semesterläsning!