ditt liv och mitt – vinn ett eget exemplar

Majgull Axelssons nya roman heter Ditt liv och mitt och jag lyssnade på den när den kom som ljudbok. Det var i påsktid och jag skrev direkt en text om den här på bloggen – texten hittar ni HÄR.

Hur som när jag kom hem från landet så väntade den inbundna boken i min brevlåda och nu tänker jag att den kan få ett nytt hem. Vill du läsa en riktigt fin roman om hur en uppväxt med en handikappad bror påverkar Märit, och hur hon på sin 70-årsdag bestämmer sig för att faktiskt göra upp med det en gång för alla?

”Märit sitter på tåget, hon är på väg för att fira sin sjuttioårsdag i Norrköping. Hennes tvillingbror bor kvar i barndomshemmet och hans fru har anmodat alla att komma till de båda syskonens högtidsdag. När tåget stannar på Lunds central tar Märit sin packning, stiger av. Hon vill återse den stad som hon inte besökt på mer än 50 år och mest av allt vill hon besöka massgraven där hennes bror ligger begravd. Han var under sina sista år i livet intagen på Vipeholm, anstalten för särskilt besvärliga sinneslöa och under dygnet i Lund hinner Märit reflektera över sin uppväxt i familjen där storebror Lars var av en annan sort. Som en kommentator till sitt liv har också Märit rösten i sitt huvud, de var egentligen trillingar som föddes då för 70 år sedan men en av flickorna föddes med navelsträngen runt halsen och överlevde inte. Den döda systern håller nu Marit sällskap och ger henne allehanda råd som hon inte bett om. Märit har hela sitt liv försökt att trycka tillbaka systerns röst och med åldern har det blivit allt svårare. Hon vill ju för allt i världen inte bli betraktad som tokig, det arvet vill hon inte släppa fram.”

Kommentera här i fältet – om du dessutom delat tävligen i något annat socialt medium så får du extrachans att vinna.

Tävlingen avslutas på söndag den 14 maj kl 18 och senare samma kväll så meddelar jag vinnare här på bloggen.