men hur blev det här då?

För nästan precis ett år sedan var jag i Amsterdam på en härlig bokresa och som den inte så hemliga tant jag är innerst inne så hamnade vi en av dagarna på Keukenhof. Helt fantastiskt var det att se alla tulpanerna och de andra lökväxterna, klart att man måste ha med en påse lökar hem som minne. Glatt handlade jag en vacker sort, dubbel vit med limegröna kanter som skulle passa så fint i min rabatt på landet. Där har jag pärlhyacinter och ormöga i revor och vita enkla tulpaner från en annan resa till Holland – sagt och gjort. Lökarna inhandlades, fraktades från Keukenhof till Tjörn och planterades. Flera veckor i rad har jag orörligt spejat på knopparna, tänk nu om rådjuren kommer precis innan jag får se den utslagna. Vardagsegde när den är som bäst.
En vecka med värme och jag har rosaröda blommor så vackert prunkade i planteringen. Hmmm, men hur blev det så här? 
Man får helt enkelt gilla läget. M var mest orolig för att det blir en ÖIS-rabatt istället för den planerade Blåvita.