den första stenen – en roman som jag vill läsa!

Idag kan man höra Carsten Jensen på babel och som jag
kämpat med hans nya roman Den första stenen. Jag har börjat och börjat om och börjat och börjat om och får inse mig besegrad just nu. Det är ett så spännande ämne han tar sig an, och så här skriver förlaget:

I centrum för berättelsen står en grupp unga män och kvinnor som anmält sig till att delta i kriget i Afghanistan, drivna av ett behov av att utmana sig själva under extrema förhållanden. Men snart står de inför prövningar som ingen militär träning har förberett dem på, och överlevnad mot alla odds blir deras enda uppdrag. Avskurna från omvärlden och förlorade i okänt territorium, är de på jakt efter en övermäktig fiende. Rollerna som förföljare och förföljda skiftar oavbrutet, tills de inte längre kan skilja gott från ont, vän från fiende, verklighet från fantasi. Den slutliga uppgörelsen tvingar dem till en uppgörelse också med sig själva. Jag lägger den till listan över alla de där böckerna jag ska läsa i sommar när min hjärna är pigg och också de tyngsta ämnena kan rymmas i min läsning. I väntan på en fräsch och vaken skalle så ska jag se babel ikväll. Mycket nyfiken på att höra samtalet!