dags för den korta listan!

En av de litterära priser som jag följer med stort intresse är Baileys Women’s Prize for Fiction. Idag var det dags att presentera den kort listan. Kriterierna för att bli nominerad är att det är en roman, boken är skriven av en kvinna, att den skrivits på engelska och att den är nyutkommen i Storbritannien. Alla genrer är välkomna och bidrag från alla världsdelar uppmuntras. Översättningar är dock inte tillåtna. 
Idag var det så dags att få reda på vilka som tagit sig vidare till den korta listan. Jag brukar alltid försöka läsa ett par av de nominerade och de jag har att läsa och tycka till om i år är:
The shortlisted books are as follows:
Stay With Me by Ayọ̀bámi Adébáyọ̀̀
The Power  Naomi Alderman
The Dark Circle by Linda Grant
The Sport of Kings by C.E. Morgan
First Love by Gwendoline Riley
Do Not Say We Have Nothing by Madeleine Thien
This year’s judges now have the unenviable task of choosing the winner from these six brilliant books, which will be revealed at an awards ceremony hosted in the Clore Ballroom at the Royal Festival Hall on 7 June 2017.