San Fransisco – dag 1

Kort kort liten kommentar blir det kring varje bild för att stärka upp minnet. Dagen inleddes med en promenad till ändstationen på två av spårvagnslinjerna. Powell St är också hotellets gata så det var nära och bra. Vi åkte i svindlade fart, Jonna stod upp och höll sig i och det var inte läge att fota. Branta backar och en förare som stod och bromsade manuellt med en lång hävstång förbunden med ett kugghjul. Klart värt väntan i kön. Mot Fishermans Wharf. 

Två pepperkakssmakande soyalatte senare så vandrade vi runt i ett nyvaket fiskeläge. Krabbor, båtar och nästan turisttomt. Vädret var lovande med sol och bara lite vind så vi bestämde oss för att hyra cyklar och ta oss över bron. 

Turen längs stranden, doften av blommande strandväxter och friskt hav var härlig! 

Uppe på själva bron blev det inga bilder tagna. Jag var helt ärlig så rädd att jag höll på att få en total härdsmälta. Tung trafik. Trångt på cykelbanan och små staket som man kunde se rakt igenom ned till vattnet. Aldrig mer. Men coolt var det. Skakade gjorde den där  bron också. Fortsätt simma, fortsätt simma! 

Väl på andra sidan var det en lång härlig nedförsbacke till den lilla byn Sausalito. Välmående ex fiskeby som var pittoresk och hade gott öl. Som tur var så kunde man ta cykeln på färja tillbaks och turen levererade. Vackra vyer och iskall vind. 

På väg in i hamn passerade vi sjölejonen vid pir 39. De verkade ganska loja och helt ärligt lite uttråkade där de låg i stora högar i solen.